Energieprijzen

De energieprijzen hebben zich de laatste jaren vooral in een positieve trend ontwikkeld, wat aangeeft dat de tarieven zijn gestegen. Het is juist daarom heel interessant om een vergelijking op te stellen en over te stappen naar een van de aanbieders met zeer scherpe energieprijzen. U zorgt er op die manier voor dat u geen cent teveel betaalt voor uw stroom en/of gas. Bent u nog niet eerder overgestapt, dan wil dit niet zeggen dat u een lager tarief betaalt. De kans is groot dat u dan een relatief hoog slaperstarief betaalt. Overstappen is vaak extra lonend wanneer het contract reeds is verlopen.

Energietarieven in Nederland

De energietarieven in Nederland zijn in principe vrij, aangezien we te maken hebben met een geliberaliseerde markt. Dat betekent dat iedere leverancier zelf tarieven mag vaststellen, zowel per kWh stroom als m3 gas. Vervolgens betaalt u ook netwerk- of transportkosten, Btw en energiebelasting. Deze drie elementen zijn over het algemeen minder vrij,. Deze worden altijd meegenomen in de vergelijking die u maakt. Op die manier kunt u eenvoudig op zoek gaan naar de energie prijzen die tot de laagste jaarrekening zullen leiden, waardoor u op een voordelige manier gebruik kunt maken van energie in uw woning.

Energieprijzen vergelijken

Gaat u de energieprijzen vergelijken? Maak dan handig gebruik van onze online tool, die u met een paar stappen op weg zal helpen. Wij vragen de energietarieven op bij de verschillende leveranciers en bieden u die graag op een overzichtelijke manier aan. Geef aan of u stroom en/of gas wilt gebruiken, wat uw geschatte verbruik is en waar u ongeveer woont. Op basis van die gegevens kunt u de energieprijzen vergelijken en komt u eenvoudig tot een goede keuze. Houd er rekening mee dat de prijzen op kunnen lopen, waardoor een contract met een vaste prijs wellicht een goede keuze voor u is.